Drugi i trzeci odcinek MYŚLIWIECzPL

mysliwiec

Poniżej kolejne dwa odcinki wyróżnianego przez PZŁ programu MYŚLIWIECzPL, o którym pisaliśmy w poprzednim tygodniu. Odcinek 2 i 3 można obejrzeć na naszej stronie.

W drugim odcinku programu łowieckiego MYŚLIWIECz.pl o jeleniu europejskim. Po co w ogóle polować na jelenie? Kto może wykonywać takie polowanie i czy każdy jeleń może być upolowany. Ile jeleni było na Warmii i Mazurach 150 lat temu, a ile jest dzisiaj i kto dba o rozwój populacji. Ponadto myśliwskie kulinaria: czy dziczyzna nadaje się na grilla i o pewnym byku, czyli samcu jelenia, którego myśliwi uwolnili z wnyków kłusowniczych.

MzPL_II from SRO on Vimeo.

W trzecim odcinku „MYLŚIWCA z.pl” o odgłosach przyrody. Jakie dźwięki wydaje dzik, sarna, albo jeleń i odpowiedź na pytanie, czy można te odgłosy naśladować. Czym zajmuje się wabiarz i czy wątróbka z dzika smakuje jak wieprzowa. Ponadto o gospodarce łowieckiej, co to jest i czy można porównać myśliwego do … rolnika.

MzPL_III from SRO on Vimeo.